Parlevinkers aan het woord: Quakkelaar

Cees Quakkelaar ex-parlevinker (bakker) uit Hansweert

In oktober 2014 sprak Cees Quakkelaar met Ilja Kamerling. Hier een stukje van dat interview.

Ik had tassen en een mand. En daar ging dan van alles in en dan ging ik naar de sluis de schepen langs, "koeken of brood, brood of koeken"? Proberen te verkopen, en dan zeiden ze of ja of nee natuurlijk. Dus ik had eigenlijk geen vaste klanten. Een enkeling die ik dan wel eens wat anders bracht, maar meestal, dan, meestal niet. Ik zat meestal in het vrije werk.

Lees meer van het interview, over de cafés in Hansweert, de parlevinker personeelsvereniging en het werk zelf:  interview Cees Quakelaar Hansweert 2014

 

Hierzo had je de grens...en in de winter...als het donker was...dan ging de douane niet meer aan boord, en ze moesten aan boord de stempels geven...Die cafés zaten helemaal vol, want vroeger ja dan bellen ze, en dan weten ze waar of dat je zit. En vroeger, wie had er telefoon?  Aan boord geen een, en dan moesten ze telefoneren, dus iedereen moest telefoneren. Even telefoneren, dat was altijd de mooiste moest dat er was he. Dan gingen ze om 6 uur telefoneren en dan kwamen ze s nachts om 12 uur terug.