Parlevinkers op de foto

Reunie van oud-parlevinkers uit Wemeldinge, 3 september 2016:

photo-03-09-16-18-39-23-1

Foto met dank aan Adri van Nimwegen:

Het was gebruikelijk in Wemeldinge tijdens  Koninginnedag om een optocht te realiseren. De buurten en verenigingen streden om de eer van de mooiste dan wel de origineelste.
Ook wij als parlevinkers droegen ons steentje daaraan bij.   Ik denk dat het in 1967 was dat de parlevinkers act de préséance gaven met een replica van de Kraak, een in die tijd dagelijks stripverhaal met illustere figuren.  Dat thema sprak de parlevinkers wel aan. Een andere keer hebben we een landingsvaartuig gebouwd vol bepakt met een horde matrozen. De personen op de Kraakfoto’s  zijn v.l.n.r. :  Adri Klap, de scheepskok   ,  Ko Dagevos  was de kapitein  Jo Dagevos  was de stoker ,De Maat met baard was Jan Verschuure, het ketelbinkie was Piet Verschuure en de Postbode was Marius Blom.Kraak 1 web

Foto met dank aan Leo Walrave:

parlevinkers groep walrave

Foto met dank aan Jan Minnaar:

Parlevinkers voetbal voor web

Een foto waaruit blijkt dat de parlevinkers, samen met personeel van de sluis, ook tijd namen voor ontspanning.

Foto met dank aan Jan Weststrate:

Foto genomen door Adrie Wagenaar, parlevinker in Wemeldinge, waarschijnlijk genomen begin jaren “70 en vanuit de middensluis in Wemeldinge.

foto parlevinkers weststrate voor webVan l. naar r. : op de rug gezien kantonnier Jan Schipper, de man met een wat wilde haardos onderhoudstimmerman en (hulpkantonnier Wemeldinge) Jan Weststrate, de man ook op de rug gezien Soois (Fransois) Houtman hulp kantonnier (Hansweert) en de duiker is Lou van der Linde toen nog Wemeldinge.

Foto’s met dank aan Adri van Nimwegen:           Bovenkant Kleine sluis te Wemeldinge

Parlevinker 1 voor website
Foto 1
foto 1 v.l.n.r. Piet Meijaard – Bram Dagevos-Janus Ruissen-Izaak Daane-Jan Koopman-Leo Walrave-Adri van Nimwegen

 

 

 

Parlevinker 2 voor website
Foto 2
foto 2 v.l.n.r. Bram Dagevos – Janus Ruissen – Ko Heijboer-Izaak Daane-Jan Koopman-Leo walrave –- Adri van Nimwegen –Arjaan Leijs
Piet Meijaard was groenteboer,  Bram Dagevos mosselboer en aardbeiënboer, Janus Ruissen was kruidenier,  Izaak Daane was olieboer,  Jan Koopman was slager, Leo Walrave was olieboer,   Adri van Nimwegen was textielboer. Ko Heijboer was olieboer, Arjaan Leijs was eierboer.

6 gedachten over “Parlevinkers op de foto

  1. De stoomsleepboot Goliath was afnemer van Hooi voor de filtering condensaat Cilinderolie en raapolie voor de stoommachine, wat o.a. bij Jan Walrave in Wemeldinge werd besteld. Groeten Ad Durinck.

    1. Geweldig weer wat bekende personen te zien Leo en zij n zus Nelly waren ongeveer mijn leeftijd. Nelly woont dacht ik in Bergen Op Zoom. En leo in de buurt van Oud Sabbinge. Jan Walraven heb ik wel eens ontmoet op de sluis in Wemeldinge in de jaren 70. Hij keek naar ons jacht maar er was geen erkenning .Jan riep ik heb je 20 liter olie en een zak hooi. Toen herkende hij mij. Maar Jan die was in rust. hartelijke groet Ad Durinck van toen de Stoomsleepboot Goliath

  2. Ik zou graag in contact komen met dhr Ad Durinck ; daar heb ik een bericht uit 2014 van gezien op het nationaal archief , waarin hij meldt dat hij een foto heeft van sleepboot ‘Johan ‘ in het Bonapartedok in Antwerpen in 1950. Zou er heel graag een kopie van willen omdat ik momenteel alle foto’s van deze sleepboot van mijn overgrootvader / opa / vader op een rijtje aan het zetten ben. 1950 Antwerpen ; toen was de boot nog geen 3 maanden oud !
    Vriendelijke groet, Hans de Groot.

  3. Ik had in het jaar 2002 een parlevinkertje, die ik ook die naam heb gegeven, maar door omstandigheden moet opgeven. Wet iemand soms of deze nog vaart. Hij had een 40 pk, 2 cilinder samova motor. iK ZOU GRAAG DEZE TERUGVINDEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *